nu kör vi!

det är insane, jag kan inte fatta det än FAST biljetterna är bokade!
nu är det faktiskt på gång, sts ska boka buss till mig nu, sen är det bara det där att hitta från flygplanet till själva busstationen :S. det är det jobbigaste! eller det ända som är jobbigt, förutom själva avresan, den kommer bli känslosam MEN ack så roligt och spännande!

tänkte idag att när jag och tarja var i london sa jag till henne "i detta land ska jag bo en dag" och nu är jag på väg! och det är jag 100% säker på att hon vet bland molnen med sina vingar. åh, du är så fin! har en fantasibild av dig och är säker på att det är så du ser ut <3. det är när sådant här händer som saknaden är så stor och jag önskar du var här och kunde dela mina upplevelser, men det är helt enkelt så nu att du delar dom på ett annat ställe.

jag har lixom inte tänkt på det hela förut att jag faktiskt FLYTTAR och BOR någonannanstans. det hela har bara varit en dröm, har inte tänkt på det i detalj men nu kommer alla tankar och planer! ååh, vad jag längtar! men helst till när jag vant mig vid allt och lärt känna alla.

jag kan verkligen inte fatta det, vill fatta! NU!

ska göra mitt bästa att uppdeta bloggen så ofta jag kan, det har jag fått order om! :).

nu, csi, sen sängen så jag kan ta vara på dagarna!

love and rockets,

south hampton



snart blir denna fina stad min hemstad!
det är helt galet, jag kan inte fatta det!

den 3:e mars säger jag hejdå sverige och hej england!
nya möjligheter och ett helt nytt liv.
jag lägger allt bakom mig och skaffar nya erfarenheter och bygger ett positivt liv på det!

det är en helt underbar familj jag hittat och som dessutom gillar mig :)

imorse när jag kollade mailet, innan jag ens öppnade det fick jag ont i magen. jag har haft på känn att det eventuellt kan det komma ett JA, frågan var HUR kommer jag reagera? jag vill ju verkligen men är så otroligt nervös. efter en nervös morgon och många tankar som snurrat känns det nu helt underbart! jag är fortfarande nervös och längtar tills jag varit där några veckor och lärt känna folk och staden. framför allt familjen. men mamman är helt underbar och förstående så dt kan inte bli annat än bra! hon är väldigt uppmuntrande med att jag ska ut och upptäcka och uppleva england under helgerna då jag är ledig och har tillgång till bil. känns bra! väldigt bra! nu är det på gång!

mycket som måste fixas nu! det är alldeles snart det här!

love and rockets,
sofia kronqvist


det här med ålder..

alltså.. jag har ju lite ålderskomplex. jag vill ju inte inse att jag passerat tjugo, fortsätter tiden gå såhär fort är jag snart 30. tyck inte att jag överdriver för, har inte de senaste 9 åren gått fort?! JUSTDE ;)

MEN
jag kanske inte behöver ha komplex, ser ju yngre ut än vad jag är tydligen..
när jag var i gävle sist frågade carros lärare mig, "är du lilla eller storasyster?"... hm, jag är 4 år äldre. hah!

sen på restaurang innan rockkarusellen kom en kille fram till mig och frågade om jag var 18, då sa jag "vad ser jag ut att vara?".. okej, det svaret sved lite. han sa "15"... MEN jag ser iaf yngre ut iaf! det är huvudsaken.

kommer jag ha nytta av i framtiden ;), om det håller i sig vill säga! :)

idag har jag arbetat, arbetar imorgon igen, 9.30-19. lång dag men med iphone inpräntat i huvudet så går det nog bra! :)

pratade igår med ännu en familj i england och jag var hypernervös! VARFÖR?! kunde inte komma på en enda fråga, ingenting! dt var jättehemskt. men hon bad mig iaf kulla upp flygkostnader osv, men hoppas hon hör av sig snarast eftersom avfärd isåfall blir 3 mars! vill ju inte veta några dagar innan precis. vi är ju som vanligt fler sökande, så vi får hålla tummarna helt enkelt.

huh, vad trött jag är!
och saknar sommaren gör jag något alldeles galet!

 bild från förra sommaren.. eller året innan det. minns inte.

g'natt!

övertorneå-dagar

bestämde mig förra veckan att passa på att åka till ötå och mormor & morfar medan det ändå inte händer ngt med england och aupairen MEN nu har jag fått mail av en familj som sa att dom vill ha au pair från och med 5 mars, men dom frågade ingenting om mig, bara berättade om dom och hur livet ser ut den närmaste tiden.
jag frågade iaf hur länge dom vill att aupairen ska stanna, jag känner att ett halvår skulle passa perfekt när det dragit ut så dant på tiden.
jag har ingen direkt motivation att åka längre om jag ska vara ärlig, det är bara för att det tagit sådan tid!
menmen... får ta och fundera ordentligt.


har i birst på annat suttit och läst några bloggar, alltså vad gick fel vid kissies födsel? rann innehållet i hjärnan ut? stackars flicka, hon är inte smart någonstans.
jag har läst den bloggen för sista gången nu.
däremot imponerar blondinbella mer och mer. hon ansågs ju i princip lika korkar som kissie när hon blev känd och bytt karaktär och blivit en helt annan personlighet och ha folket med sig, det är starkt!
det ger inspiration att fortsätta kämpa och skapa ett eget liv.

det här med vad jag vill göra är något jag måste ta tag i snarast, annars kommer jag bli deprimerad igen och det har jag ingen lust med.

jag blir så irriterad på A2Z som STS sammarbetar med, dom sa att jag kommer åka i januari, dom erbjuder så pass många familjer, nu är vi i mitten av februari óch det är 1 familj i veckan som föreslås.. MAX.
hälften av dom svarar inte ens när jag mailar.
vem som är min kontaktperson på A2Z heter linda och det är allt jag vet. förr hade jag rebecca, hon var jätte trevlig, hon ringde ofta och pratade och framför allt´, hon ringde och presenterade sig! den här linda har aldrig gjort något sådant, inte lämnat några uppgifter som tex telefonnummer. hon skickar mail fel ofta, jag får andra aupairers uppgifter och mm. känns inget kul, bidrar också till att jag tappat lusten.

någon som vill resa i USA eller thailand ett par månader?!

nu måste det börja hända saker..
uh....

love & rockets,

tjugoett galna år



herregud, vad tiden går fort!
tur att man har hunden som hjälper en att öppna paket när man börjar bli gammal ;)

tack för alla gratulationer!
idag är det tårta som gäller hos mig för den som vill ;)

love and rockets,


rockkarusell 2011

har spenderat en underbar helg med älskade syster,
hon har lovat att komma och hälsa på snart <3,
vi konstaterade dock att vi kommer bättre överens utanför hemmaplan och systers svar på det var att hemma är det ju vårat revir som vi måste markera.. haha, hon är härlig!<3
saknar henne redan!

i fredags var vi på Treffen, för att rockkarusellens första spelning för gävleborg var där, carolin med hennes fyra bakdansare var helt fantastiska. jag vart alldeles rörd i slutet för jag var så stolt! trots att rösten sprack och lite små stegfel så hade dom fantastiskt roligt och det är det som är meningen!!! alla hade sån energi och utstrålning så på plats brydde du dig inte om felen, det var helt underbart!
sök på carolin kronqvist på youtube för att se de fem fantastiska tjejerna på scen.

förutom fredagen gjorde vi inget speciellt jag och syster, vi var på dollar store och fyllde upp carros förråd på schampoo, balsam och allt vad det innebär. jag har sett henne dansa i skolan, var med i skolan både torsdag och fredag och det var väldigt kul att se hur hon har det och vad hon gör om dagarna. önskar jag kunde vara mer involverad i hennes liv.

har de senaste dagarna gått och drömt om att vinna 50 000:- i månaden i 50 år, vilken lycka det skulle vara! då skulle jag hjälpa min familj men framför allt syster. hon är värd allt hon kan få och jag ÖNSKAR AV HELA MITT HJÄRTA att hon kunde slippa motgångar ett tag fram över. även den starkaste behöver få andrum.

idag har jag åkt tillbaka till kiruna.. blir antagligen riksgränsen till helgen med tjejerna.

aupairsidan ligger död.. dt händer inte ett skit där :(... men bara hålla ut.

har iaf haft en underbar resa genom sthlm, norrköping och gävle. tack alla!
dt finns människor som ger en energi ett tag framöver, som gör det värt att leva, sen finns det dom man kan klara sig utan men på ett snyggt sätt får man åsidolägga energisugarna.

längtar till jag får träffa frida imorgon! oj, vad vi har saker att prata om!

nu ska jag fortsätta glo på nätet, snoka i andras liv ;).

förresten, är det bara jag som tycker melodifestivalen var en stor flopp i år? man får helt enkelt inte göra så mkt fel som dom gjorde! skämten var dåliga och dansarna hängde inte med... jaja, kan väl inte alltid bli bra.

love and rockets




adjö för denna gång.

spenderar sista kvällen i norrköping för denna gång hos familjen strömberg och tror flertalet av oss sitter med en varsin dator? ;) ändå mysigt och jag trivs.

idag har jag flängt runt endel, åt lunch med jimmy, sedan åkte jag och träffade ELIN, vi åkte till ingelsta och strosade bara, sedan till jysk och hälsa på sandra mf.. dt var ett besök klart värt för det resulterade i att jag fick bilen sålt! ka-ching!

så nu sitter jag här några tusenlappar rikare men en bil fattigare.. får lära mig det här med att använda BENEN mer. dom går lixom i pension den dagen du skaffar bil.
nu ska de återupplivas :)

så jimmy följde mig ut mot klinga för att hämta sandras syster, vi åkte till stan och hämtade sommardäcken sen släppte hon av oss och tog min bil... eller hennes.. gaah, känns konstigt att ha sålt den! men jag har ju ingen nytta av den nu, måste vänja mig vid tanken bara..

eftersom klockan tickade iväg tänkte jag o jimmy äta på hageby centrum MEN där var det utrymt pga "konstig lukt".. men eftersom räddningstjänsten mf inte hittade källan till det öppnade dom igen. alltså, dt känns inte så jätte säkert! jaja, jag fick en fiskburgare på donken istället ;). bara värt det! :)

efter det gick jag till smedby, GICK ja, i blåsten och rugget... fy.
när jag svängde in på gårdarna här kom jag och tänka på sista gången min moster var till norrköping för att hälsa på mig och familjen strömberg, det var maj och syrenerna hade börjat blomstra. min moster älskade dessa och blev på något vis piggare av omgivningen hon var omringad av just i stunden, trots sin cancer.
framför buskarna fick jag ställa mig och hon fotade flera foton.. måste hitta dessa bilder! min moster var ett "foto-freak" så det blir en utmaning. men ska hitta de!
även om det gått 2½ år så tänker jag på henne VARJE DAG, VARJE SPECIELLT STUND.. jag vill berätta allt nytt, jag vill hålla om dig! jag får tårar i ögonen när jag tänker på dig. jag vet att du kom till en fridfull plats, att du inte längre har ont MEN det är fortfarande inte RÄTTVIST hur du än vänder och vrider på det..

om du bara kunde komma tillbaka.. jag kommer alltid behöva dig.



love & rockets,