bara...för att.

I livet möter vi på många personer som kommer att betyda mycket för en själv, men vissa står ut mer än andra.
Jag hade en mycket nära familjemedlem vid min sida i många år, ibland blev vi tokiga på varandra men i stunden utan att inse att vi bara ville hjälpa varandra. Helst hennes hjälp för mig.
Aldrig har jag haft samma kontakt med någon annan, den var och är för alltid speciell.

Snart är det tre år sedan du lämnade oss och vissa dagar gör ondare än andra, för smärtan och saknaden lever inom mig än idag. Idag är saknaden extrem, helst plötsligt slog jag ditt nummer på telefonen för att sedan inse att jag skulle inte få något svar. Skulle inte komma någonstans eftersom sveriges riktnummer inte stod mig i tankarna att skriva in.

Tänker tillbaka på när vi besökte London för sex år sedan och jag sa till dig "-En dag ska jag bo i detta land.".
Och på sätt och vis bor du ju faktiskt också här, med mig i mitt hjärta.
Och din skyddsängel sitter fint på bänken bredvid sängen, en gåva som håller mig trygg.

Det är med tårar i ögonen jag skriver denna text, saknaden och kärleken för dig kommer alltid bo inom mig men gradvis ska det byggas till mer och mer lyckliga minnen och tankar. Minnena med dig är självklart lyckliga men det smärtar än att tänka tillbaka.

Tänker ofta på Elins ord när du gick bort, "Hon är en ängel som nu fått sina vingar". Det är så sant.

Fortsätt vila i frid,
min älskade moster.

Vi ses på ett annat ställe!


tiden rinner iväg!

Helt galet, idag är det en månad sen jag kom hit!
Var har tiden tagit vägen?
Så, på en månad har jag hunnit jobba såklart, engelskan flyter på hur bra som helst, träffat andra aupairer, haft turen att träffat Allie (vi är verkligen tajta efter så kort tid), beökt och upplevt sevärdheter, gått med i en engleskakurs och massa annat! Det är helt galet, men nu längtar jag till värmen kommer tillbaka för jag o Allie har så mkt planer för helgerna framöver, efter Sverigebesöket då såklart. Och gudars vad jag längtar tills jag kommer till Sverige! Saknar bara alla så dant!
Saknar familjen mest, ska bli underbart att flumma med syster, ha underbara pratstunder med pappa och få krama mamma igen!
Hemlängtan har inte varit ett problem alls för mig, väldigt skönt! Det enda jag saknat är stödet i vissa situationer av familjen, på plats alltså. Dom är alltid ett stöd för mig men dom är ju inte här! Haha.
Skrivförmågan blåste bort i vinden idag märker jag.

Idag var jag inne i stan med Allie, vi lunchade osv men åkte hem vid 2 för en hejdundrandes huvudvärk, tänkte jag skulle göra nästa kurs efter att ha avslutat den förra med högsta betyg! ^^ MEN har flummat på internet och sett ett avsnitt av OC istället.... inspirerande.

Stay tuned,


äntligen på bättringsvägar

äntligen börjar jag bli frisk men är fortfarande dålig.. :(
men målet är att bli frisk denna vecka!

Igår svepte en våg med motivation över mig och jag sveptes helt klart med!
Jag gjorde en "Everyday Work-Out" plan som jag ska göra två gånger varje dag, med övningar för varje muskel!
Plus att mina ätvanor ska ändras dramatiskt, så fort jag är hungrig eller sugen så är det frukt som gäller! Inget annat!

I England är det väldigt vanligt med efterrätt och det serveras efter varje måltid i princip och eftersom jag inte är ett fan av maten så äter jag nästan mer godsaker än mat och det är inte acceptabelt längre!
Helst inte när jag är sjuk och inte kan träna!

Så idag, även om jag inte är helt frisk än, testade jag min workout plan och den är grym måste jag säga! :D
Känns i hela kroppen, när jag är helt frisk fullföljer jag den helt med massa hoppande med hopprep :D.

Har sagt det förut, SOMMAREN 2011 är mitt år!

Nu ska jag strax kila iväg o hämta Mia, sen vänta in de andra innan det är middagsdags! Idag är det fisk som gäller och det är ju en superb början på mitt nya nyttiga liv!

Denna plan föddes ur nyttiga tankar, jag vill absolut inte sluta äta igen men jag är INTE nöjd med min kropp idag så då ska jag på riktigt kombinera nyttig mat med träning för en långsiktig period denna gång! Känns riktigt bra, nu vill jag bara bli helt frisk så jag kan träna som aldrig förr!! :D

Som tur är köper denna familj massor av frukt o bär jämt så dessa ska bli mina "treats" efter hårda träningspass! :D

Nu, iväg!

Stay tuned,


under täcket

Dagens o helgens planer gick i krasch.
Kul....
Vi blandar feber, extrem rethosta, snuvighet, massa nädukar med lite öroninflammation och glöm för all del inte bort allergin mot både katten och pollen.
Jag mår riktigt dåligt.

Så..vad gör man en helg som denna med alla sympton och vädret är strålande med +17 grader?
Jo, man kryper ner under täcket, ser klart Gossip Girl säsong 4 och tycker synd om sig själv. Efter det slår du igång film efter film och bara väntar på att må bättre. Inget annat att göra tyvärr.

Förhoppnigsvis mår jag bättre på måndag, för att ta hand om barn när man mår såhär är ingen hit.

Trots mina 21 år är detta en stund då jag önskar att jag var hemma hos mamma.. Mormors frosseri i dryck o mat, famors köttbullar och pappas sällskap skulle inte heller skada. En schysst film med syster skulle vara som grädden på moset. MEN nu ligger jag här helt själv och kan inte göra något åt dt..

Så om någon iaf vill skicka en trevlig liten hälsning skulle det förgylla min dag!

Stay tuned,


rethosta!

Man kan bli förbannad för mindre..

Jag blir riktigt förbannad när rethostan inte ger med sig! Vägrar ligga i sängen en hel dag heller för att bli frisk! Blir nog att åka till apoteket idag och länsa dom!

Var på biblioteket igår igen och gick igenom mina tester, läsdelen var jag på högsta nivån! YEY!
Grammatikdelen var värst, som jag anade! Men inte alls så dåligt resultat jag trodde ändå.. men läraren satt ihop en kurs åt mig som jag ska göra hemifrån, så jag kan göra det när jag vill. Och gratis är det också!

Efter biblioteket igår mötte jag Allie, vi gick och köpte kycklingebab som vi åt i hennes trädgård (iklädd bara en klänning, men vill inte göra er avundsjuka på värmen ;)), sen gick vi till the common och satt ute i solen och njöt!

Vi hade även en närmare blick på gravstenarna på den gamla kyrkogården. Vi gick förbi en gammal dam som pratade på om gravarna och eftersom hon verkade veta så mycket bestämde jag mig för att fråga henne om titanic-gravarna som jag fått i uppdrag av min käre far att fota närmare! Hon var supertrevlig och vi pratade hur länge som helst! Som grädde på moset fick vi även lära oss om andra världskrigetgravarna!
De borde ha guidade turer där!

Vi fick veta att gravarna från Titanic-offrerna hade en blå pinne placerade vid sin grav så vi sökte dom och det fanns en hel del! Då var ju också mestadals av besättningen på Titanic från Southampton. Vissa gravstenar gick inte att läsa vad som stod, medan vissa var jätte tydliga. Antar att det visar vilka som var rikare än andra. Kvalite=pengar.

Hittade en grav där det stod "Lost in foundering of S.S Titanic" på stenen. Det var galet läskigt att titta närmare på de gamla gravarna. PLUS att vi såg en enorm RÅTTA!
Det var mycket intressant hela grejen!

Idag blir det att hålla till i North Baddesley till eftermiddagen då Jeff kommer hem och jag kan låna bilen.. Är långt ifrån frisk för att träna så vet inte vad jag ska hitta på... bussen är alldeles för dyr för en aupair-lön tyvärr.

Ska även möta Allie ikväll, blir väl en bio eller något sådant.
Imorgon åker vi till Marwell Zoo :).





Stay tuned,


update

Bara en snabb uppdatering från södra England då!

Igår besökte jag biblioteket och de har gratiskurser i engelska och av ren nyfikenhet ville jag testa min nivå. Det hela börjar med ett "för-test" som jag gjorde på plats, vilket visade att jag var på nästhögsta nivån och utifrån det är det ett längre test som ska göras och jag valde att göra den hemma. Uh, vad jag ångrar mig! Inte bara är det SKITTRÅKIGT, ursäkta språket, utan SVÅRT, jag minns inte adverb, subjektiv, promonen & alla de andra sakerna i grammatiken! Det här är saker jag kunde som rinnande vatten i skolan och nu minns jag ingenting, vilket gör mig frustrerad och koncentrationsförmågan är som bortblåst. På torsdag ska jag gå tillbaka och diskutera mina resultat och se om jag ska gå någon kurs. Är jag på samma nivå som "för-testet" så behöver jag inte. Eller kan inte, finns inga såna kurser. Hos dom då alltså. Och jag tänker inte betala minst 3000:- för en kurs en gång i veckan. Det är inte värt det, då lär du dig bra mycket mer i vardagen.

Anywho.... spenderade hela dagen med Allie igår igen, hade ju inte med kameran som vanligt när jag verkligen vill ha den men fotade lite med mobilen. Vi åt lunch på stan sen gick vi en promenad runt hamnen, helt underbart var det! Å vackert!

Idag har jag suttit och gjort testet hela dagen! Har superont i kroppen!

Nu blir det lite fruktsallad :)

   

Stay tuned,


summering av helgen

Dagens aktiviteter var slöa, morgonen började med härlig dusch sen massa Gossip Girl som börjar lida mot sitt slut :/. Eftermiddagen spenderade jag med Allie, vi surplade i oss varsin milkshake på McDonalds.
Har varit en riktigt slö dag, men ACK så skönt!

Så.. fredagen var underbar. Shoppade som vanligt, hade sällskap av Allie. Sen satt vi och smed planerna på ett café. På kvällskvisten åkte jag återigen till stan och mötte upp Tunde, en annan au pair.
Vi gick till en "pub", mer restaurang. Vi satt och pratade och efter en halvtimme ungefär dök Allie upp. Vi gick vidare till Que Pasa och tog några drinkar där, underbart förfestställe. Men vi var ju tvungna att ta sista bussen hem som gick halv 12, vilket är supertrist!
Men vi hade kul iaf :).

Lördagmorgon åkte jag in till stan igen och träffa en dansk aupair, vi satt på ett café och pratade och jag älskar det caféets cafe latte! 
 
Vid 2-tiden åkte jag och hämtade Allie och vi åkte iväg till Winchester. Vi såg den gamla och gigantiska katedralen, King Arthurs Runda Bord och massa mer! Det är verkligen en underbar stad som vi kommer besöka många fler gånger!
Vi lämnade staden vid halv nio på kvällen efter att ha ätit middag på PizzaHut. På vägen hem körde vi lite vilse och mitt hjärta rusade! Allt var mörkt, vi skulle ut på motorväg, vad hastighetsbegränsningarna var hade jag inte en aning om (jättedåligt med såna skyltar här) och jag visste inte vägen! Väl tillbaka i Southampton bjöd Allie mig på en glass för att lugna nerverna :), haha!

Det var en händelserik dag och den var underbar!
Jag har verkligen haft tur att träffat  en som Allie redan efter två veckor här!

Jag har skaffat ett konto på
http://www.resdagboken.se för att samla mina resbilder där istället, så sök på "suffen" under Resenärer för att se bilder från min Englandstid!

Jag har fått veta att jag är ledig två veckor i april och funderar starkt på att åka hem och hälsa på då, känns ju så onödigt när jag inte varit här länge än men tror inte jag kommer kunna sysselsätta mig under två veckors ledighet, plus att jag vet ju inte nästa gång jag har chans att åka hem.

Inatt kommer pappan i familjen hem, vilket betyder att mitt jobb blir mycket enklare, vilket jag redan tycker att det är!

Hänvisar till resdagboken för alla bilder från helgen men några kommer här!

     







Stay tuned,


HELG

Efterlängtade helt! Har planerat helgen hela veckan och nu är den här! :)

Idag är det förresten två veckor sedan jag kom hit till North Baddesley, Southampton.

Morgondagen börjar med en slö, härlig morgon med dusch och frukost osv. Sedan blir dt en tripp till stan, det är ju fredag och min belöningsdag :). Primark står först på listan! Ska möta upp Allie också och finslipa planerna för helgen. Antar att det även blir lunch på stan.
Sen åker jag tillbaka och gör mig iordning och är Allie med på det så tänkte jag att vi skulle äta middag ute, sen ska vi möta upp en annan aupairtjej och ta några drinkar på stan, allt blir perfekt! :).

På lördag ska jag möta en annan aupairtjej, så tar mig in till stan när jag gjort mig iordning :). Lämnar nog pengarna hemma då, kan bli dyrt annars, haha. Tar med mig så vi kan fika/luncha eller whatever bara.
Jag har inga planer för lördagkväll än dock! Men ska nog smida ihop något med Allie :).

På söndag åker jag och Allie till Winchester över dagen och utforskar den gamla vackra staden. OBS! KOM IHÅG KAMERAN! Måste komma ihåg den under hela helgen!

AWESOME, längtar!
Att vänja sig vid långa, härliga, fria helger ska nog inte vara så svårt!

Stay tuned,


cuddle

Älskar när barnen kommer springandes och frågar "Can I have a cuddle?".
Dagens nattning gjorde mig extremt trött för båda barnen var så lugna och gosiga, så på sätt och vis är det nattning för oss alla :). Lana är som vanligt busenkel att få i säng, läsa en bok, be henne säga "night,night" till Mia och sen upp i sängen och sova. Det är hur enkelt som helst! Sen kröp jag upp med Mia i hennes säng och vi la och pratade ett tag, medan hon pillade på mina armband, men det är ju inte jag som ska sova, utan hon så försökte avrunda det hela rätt snabbt annars hade jag somnat, haha.

Idag gjorde vi inget speciellt, de vanliga rutinerna med hämtning av barnen, bada och middag. När jag hämtade Mia idag hade hon feber, så vi får se om hon kommer iväg till skolan imorgon. Gör mig inget om hon är hemma eftersom jag också är dålig, så har inte planerat något ändå.

Mest positiva idag är väl att det var +17 grader ute, så sommaren är på väg med stormsteg!

Nu ska jag se Gossip Girl sen sova, för jag håller ärligt på att somna redan nu!

Stay tuned,


Southampton Common

Nyfikenheten övervann rädslan idag då jag tog mig till Southampton Common helt själv! Försökte först hitta en annan ingång så jag skulle slippa gå igenom HELA kyrkogården men efter ett tag gav jag upp, tog ett djupt andetag och stegade igenom kyrkogården!

Kameran i högsta hugg utan att egentligen titta på vad jag egentligen fotade, det var snabba steg genom gården.
Det var bra spännande, kände paniken krypa halvvägs igenom andra delen av kyrkogården men skulle jag vända då skulle jag behöva gå mycket längre än om jag fortsatte så jag fortsatte! Jag vet inte varför riktigt varför jag har sån rädsla för kyrkogårdar men faktumet att jag faktiskt gick ensam genom hela är ett enormt framsteg!

Väl igenom kyrkogården gick jag en lång promenad i solskenet genom Southampton Common och som tur var hittade jag en väg som ledde mig genom ena delen av kyrkogården och inte båda på vägen ut!

Nu sitter jag på Pret A Manger och äter lunch samtidigt som datorn roar mig.
Bara njuter av att vara ledig :).









Southampton Common










       


Stay tuned,


En vecka avklarad!

Jag har klarat första veckan som aupair i England!

Dagen har gått väldigt fort även om vi inte gjort speciellt mycket, Mias skjuts till playdaten skulle ha kommit tidigt imorse men eftersom han inte dök upp då fördrev vi tiden med all leka med barbie (mhm...) och måla naglarna :). Vid tolvtiden kom han iaf och då hade jag redan hunnit börja med lunchen så jag och Lana åt den, sen sover hon alltid efter lunch så våra planer att åka till stan och fika med Allie sprack totalt!

Jag och Lana fördrev eftermiddagen i lekparken, sen gick vi till affären för att köpa lite mjölk, sen gick vi hem och gjorde middag. Mia kom hem strax innan läggdags så jag diskade undan sedan var det sängen för dom båda som gällde. Fick även i Lana i badet i eftermiddags, behövs efter badhuset igår, hon är inte jätte pigg på att tvätta sig ^^.

Imorgon är det måndag och ny vecka och jag känner att jag håller på att bli dundersjuk igen! JIPPI! Trött jag är på det... hoppas det går över. Sen är ju våren mer framskriden här så allergin gör väl sitt också. Plus katten som släpper massa hår, och den katten höll mig vaken fram till 4 imorse! Först kom den upp i sängen och började gå runt mitt huvud, då puttade jag ner den, så kom den upp vid fötterna och höll på att klösa som vanligt. Så höll det på ett BRA tag, sen slängde jag ut den och stängde dörren. Då satt den och gnällde LJUDLIGT utanför dörren. När klockan var fyra och jag var SKAPLIGT trött på det tog jag ner den och stängde dörren till vardagsrummet. Inget kul! Hoppas katten är lugn i natt och inget mer sova i min säng för mina ögon höll på att sprängas!

Bildbomb nu!

 Löjligt mycket mynt i England... :p

 Min galet fina jeansväst från Primark.

 Lana tycker om att gunga!

 Jag tycker också om att gunga :D

 Hemma i Kiruna genom skype :), bekräftelsen att allt är som VANLIGT :).

Stay tuned,

lördag.

Är så trött och fantasilös så det blir bara ett tråkigt inlägg.

Medans katten kryper upp i famnen i vanlig ordning (vilket är rätt mys) så måste jag fråga om det är någon av er där ute som vet varför en katt droppar vatten ur munnen jämt?! Det är rätt äckligt :S. Trodde det kom ur näsan först men det gör det inte, plus att hon klöser på ALLT.

Anyway, vi åkte iväg vid niotiden imorse (uppe med tuppen varje dag numera) in till Southampton och besökte Frances vän Sophie med familj. Dom har två barn i Mias ålder. Vid tio-elva åkte vi och badade sen hem igen till Sophie och åt lunch. Det var rätt kul för dom har också en aupair så vi pratade lite och tänkte ses imorgon för en fika eller liknande, har ju dock Lana hela dagen men det blir roligt att komma ut lite :).
Efter lunch gick vi alla på promenad i Southampton Common. Frances har berättat om den, att det är så FINT och TREVLIGT att gå där. De första hundra metrerna består av en av Southamptons ÄLDSTA kyrkogård. OJ, vad trevligt! Eller inte. Tydligen ligger några av de från Titanic där. SYND att jag inte hade kameran med mig, men det lär bli fler besök dit för själva parken som du till slut kommer till är jättefin och enorm med lekplatser och ett perfekt ställe för en picnic om vädret tillåter. Barnen lekte lite här, sen gick vi tillbaka och drack te, sen åkte vi hemåt, vi var lagom hemma till "tea-time", alltså middag.
Jag har nu testat vara som en mamma under EN DAG och är utmattad!
Förhoppningsvis vänjer jag mig så jag inte är såhär död varje kväll, haha.

Dagen har gått bra iallafall och de var jättetrevliga hos Sophie.

Nu är jag så tråkig så jag slår igång Gossip Girl och sover sen..
Upp tidigt imorgon igen!

Stay tuned,

kvällsrutiner..

Vanliga kvällsrutiner för hem med barn är bland annat att...klä om, borsta tänderna, byta blöjor och läsa nattsagor.

Här har Mia skapat en ny rutin!
Varje kväll lossar hon alla smycken från mig och sätter dom på sig själv, idag klädde hon även på sig mitt nya linne från Primark. Hon lånar även mina glasögon och mobiltelefon, sen går hon och visar sig för hennes mamma eller idag då Maria (nannyn) som var hemma. Lana hade en undrande blick på sin syster.

Tadaa!
RESULTATET:


southampton city

Det jag tänker berätta är rätt pinsamt men eftersom jag står för det och erkänner att jag inte har något lokalsinne, så behöver jag inte bli retad va? :)

Körde in till stan idag och eftersom jag behövde tanka tog jag vägen förbi Tesco och den vägen kan jag. Maria förklarade hur jag skulle svänga för att komma till WestQuay och det gick super! Hittade till och med till exakt det  parkeringshus jag ville till.
Sen skulle jag ta mig hem också.. Anvisningarna på skyltarna här består mestadels av siffror, så för en som inte kan vägnumrerna än är det värdelöst. Men har någonstans ifrån minnet att väg 35 går mot North Baddesley. Så tänkte jag skulle följa den, men hamnade på villospår på en gång. Körde fram och och tillbaka säkert tre gånger innan jag fann utfarten. Hamnade dessutom på motorvägen en stund och det var INTE roligt! Även om jag tillslut bara satt och skratta..vad skulle jag annars göra? Jag hade bensin och tid så egentligen ingen fara. När jag väl hittade rätt väg och skyltar där det faktiskt stod North Baddesley så bokstavligt skrek jag av glädje, lite roar små barn.
Hamnade dock på en helt annan väg än jag brukar köra på men vad gör det? Nu har jag testat den vägen också, men den var dock mycket sämre så ska lära mig vägen jag tog till stan hem också. För det är inte bara EN utfart från innerstan!

Iallafall inne i stan består ju hela shoppingområdet av gaaalet mycket affärer och en del affärer som också finns i Sverige. Såklart HM och Ikea, men också ZARA, 3, Apple o alla hamburgerkedjor då. Området kallas för WestQuay och där kommer jag nog spendera mycket tid.

Jag hittade även systers favoritaffär, Primark, och där hittade jag MASSOR, men sollade bort hur mycket som helst för jag vill inte slösa ALLA pengar nu! Men jag ringde mamma och sa att dom får ta med en till person i hörs med en tom väska för här kommer handlas! Jag köpte ett par tofflor (iskallt golv här), svart basiclinne, tröja med sjömansstuk och en jeansväst och allt för £21. Cirka 200:- svenska kronor.

Jag åkte in till stan rätt tidigt, gick upp vid sju, halv åtta. Sen var jag ut och sprang (hurtigt!), sen duscha (i iskallt vatten för varmvattnet tog slut när jag satt balsam i håret) sen åt jag lite frukost sen satte jag mig i bilen!

Klockan är bara fyra men vet inte riktigt vad jag ska göra... tänkte åka ner till hamnen inne i stan och vandra där men hittade inte dit, haha. Antar att det blir en lugn kväll med massa gossipgirl. Jobb hela helgen så vilar mig för det! En rätt bra ursäkt va? Vet inte riktigt vad man ska hitta på när man inte känner ngn direkt. Dessutom åker Maria (barnens nanny) när barnen lagt sig och Frances jobbar och kanske inte kommer hem idag, då måste jag ju vara hemma.

Imorgon ska vi åka och bada, jag o barnen och en vän till frances med hennes aupair :).



 

Stay tuned,


bildbomb.

Helt vanlig dag idag, lämna och hämta. Dock en massa kläder att tvätta men det gör inget för vädret är uselt idag.
Kommer en del bilder istället, inte så många dock men se och ENJOY.



 Ja, Elvis det är jag som pratar och mig du ser ;). Våran underbara hund när jag pratade med systrarna på Skype! Jag saknar dig MED! <3



 Katten här är en unik liten varelse. Hon låter som...ja jag vet inte vad! Hon bara skriker ibland. Och när den vill gosa sätten den ut klorna och lixom sträcker på tassarna, och det gör ONT. Och kläderna den tar sönder! Men rätt söt när den la sig till rätta i famnen idag när jag kollade Gossip Girl (översta bilden). Kallar den "den" för vet varken kön eller namn.. haha!

Hittar inte desto mer bilder.. Göra lite nytta kanske. Men som vad !?
Hämta barnen sen och göra mat.
Frances jobbar hela helgen så har barnen lördag och söndag också, så ska sitta och planera helgen ikväll och även för måndagen då vi inte hinner prata om det under helgen.
Ska försöka göra schema för hela nästa vecka så jag kan anmäla mig på lite aktiviteter så jag inte blir uttråkad!

Stay tuned,


NO! my do it.

Rubrikens ord ekar i mitt huvud, nog är dom självständiga de små liven.
Men alldeles helt underbara så samma gång.

 

Skulle du ärligt kunna vara arg på en sådan sötsak någon längre period?


Idag besökte jag Tesco! Jag förstår varför Frances handlar genom  hemleverans. Storhandla, eller bara handla där, för att orientera sig tar ju en kvart. Jag ska bara ha mjölk....ehm, var är mjölken? Där var den inte. Där kanske. Nehepp. Och på den vägen har du hittat massor av annat istället. Så "bara mjölken" blev en halvtimmas shoppande av helt onödiga saker. That's Tesco! Förmodligen kommer du ut ur affären utan mjölken också.

Annars var det en "vanlig" dag, om man kan kalla det så efter  att ha levt såhär i 3 dagar. Tog en "runda" på löpbandet idag istället eftersom vädret inte var så lockande idag, även om det blev bättre på eftermiddagen.
Hämtade Mia, sen Lana sen tvätta flickorna i badkaret, vilket inte alltid är det lättaste. Klart plaskandet är roligt, sen måste ju också håret och kroppen tvättas! Livet är inte rättvist.

Får se vad jag hittar på imorgon, har ända till fem på mig då att hitta på ngt så.. vi får se. Vädret får bestämma.

Är galet trött igen så gossip girl sen sova!

Stay tuned,

hej vår!

Välkomnar våren med förberedelser för sommaren.
BEACH 2011-dt är mitt år.

Dagen började som vanligt med att lämna flickorna på varsitt håll, Lana bevisade än en gång vad en tvååring går för, och denna gång rejält. Men hon måste ju få avreagera sig lite ;). Väl i vagnen gick allt bra! Kändes bra när Mia kom med nya kompisar på skolgården och glatt sa "This is Sofia". Kul att hon pratar om mig :).

När Lana var lämnad på dagiset också åkte jag hem och klädde om till träningskläderna och åkte ut och joggade! Det var så uppfriskande och skönt, pressade mig själv till en svimattack nästan MEN jag är ju så otränad nu så det behövs. Är för omotiverad till massa övningar så nöjer mig med situps och armhävningar, och av dessa blir det en del av varje dag nu :) Äntligen är träningen igång!

Sen var jag och mötte Mia på skolan och det var så härligt när hon såg mig, hon log och sprang, helt plötsligt ville hon hålla hand också :), sen att hon inte alltid lyssnar så förlåts det genom såna här inviter :).

Vi målade naglarna och hon åt lite, sen satte vi oss i bilen för att för första gången köra själv till Lanas dagis. Jag hittade! Yes! Lana var fortfarande en trotsig tvååring men det gick an, såna dagar får man ta! Kan ju inte direkt låta henne springa på parkeringen som hon vill och vill hon inte hålla hand har jag inget annat val än att lyfta upp henne. Hon tycker säkert jag är jordens elakaste människa! Haha.
Jag var orolig för vägen hem, för på något vis kommer jag inte ihåg den vägen lika bra som ditvägen, men jag hittade jag allt gick bra.

Innan vi åkte till dagiset i morse hade jag o Lana en jättemysig stund när hon kryper upp i famnen och bara vill kramas och periodvis leka. Samma sak var det när vi kom hem på em, då får jag bekräftelsen på att man inte är hatad och det kan behöva efter såna raseriutbrott hon kan få!

Idag lagade jag maten och var en riktig hemmafru, puh!
Jag trivs bra här, vill bara träffa folk NU!

Nu är jag supertrött så ska slå igång Gossip Girl och sova så småningom.. tidiga mornar nuförtiden :).

 Måste köpa träningstoppar...

Stay tuned,

massor av nya upplevelser

hej!

Oron för stressen imorse var ju helt onödig, den också. Måste sluta oroa mig så mycket!
Barnen vaknade av sig själva, right on time. Perfekt!
Gjorde frukost till Mia, sen gick jag upp till Lana när hon vaknade. Kände dock direkt att här har det gjorts nummer två! Måste vänja mig vid dom...det var inte så trevligt. Det var ett tag sen jag bytte blöjor.
Lana vaknade på strålande humör och studsade ner för trappan på rumpan och sjöng "shreddies", hennes favoritfrukost. Vi gjorde morgonsysslorna helt utan problem! Tydligen tycker inte Lana om att klä på sig men idag gick det finfint!

Fick ner Lana i vagnen och så gick vi iväg till Mias skola, det var rätt kallt ute i morse.
Sen hann vi i princip bara hem när Frances syster kom för att hålla mig sällskap till Lanas dagis (rättare sagt, se till att jag körde rätt). Till mycket nytta! Är fortfarande osäker på vägen.

När jag kom hem åkte jag till kemtvätten och hämtade kläder, det var jätteroligt att köra själv! :)

Sen städade jag undan efter barnen, gjorde lite frukost/lunch.
Nu har jag precis kommit in efter en timmes promenad i byn, bara för att orientera mig lite.
Det är rätt intressant att bara gå och kolla, ena huset är jätte modernt medans nästan ser ut som om det inte blivit rört på flera år.

Har även försökt ringa en av Frances vänners aupair men hon svarade inte. Får testa ikväll igen.
Vill verkligen träffa människor!

Imorgon kanske det blir en tur till gymmet, vi får se hur jag mår.






Stay tuned,

inspiration

Jag har hittat var jag kan hämta inspiration och motivation.
på helt främmande platser

Idag körde vi till L's dagis, (JAG KÖRDE), och det gick ju hur bra som helst! Så länge det kommer bilar i korsningarna så ser jag ju direkt vilken sida jag ska vara på och hur jag svänger. Får se till att köra när det är bilar ute :). Börjar även lära mig vilken sida växelspaken är på. Sen var det ju bara det att jag var för koncentrerad på själva körningen att jag totalt glömde memorisera vägen! Men imorgon får jag sällskap både på lämningen och hämtningen så förhoppninsvis sätter sig vägen lite då!

Eftersom jag kände mig piggare under dagen var jag på upptäcksfärd genom byn förut, eller gick fram och tillbaka till M's skola (+ lite till), för att vara säker imorgon, och den vägen är väl den lättaste att komma ihåg.

Jag är bara så nervös över att inte hinna i tid med tjejerna imorgon, L's är inte så viktigt men M's. Hon MÅSTE ju vara där när hon börjar. Dagiset är inte så noga tydligen. Mellan 9 och 10 typ. Så måste få allt gjort på morgonen, packa barnens väskor och ge frukost, klä dom, få L i vagnen... jag blir stressad redan nu!

Har äntligen fått igång mitt engelska nummer och när jag laddade £10 fick jag 50 minuter gratis att ringa för till hela världen så såklart ringde jag mamma och pappa! :)

Bara genom att vara här (sjuk & tråkig som jag är nu) får jag massor av inspiration! Har redan fått sug att söka som au pair till USA efter detta, perfekt om jag skulle hitta en familj som är intresserad av 6 månader där också. Det är så mycket jag vill! Men av att ta steget och ge sig av ger så mycket, det är obeskrivligt. Känslan av att ge sig av helt själv utan att veta något alls egentligen är så stärkande att jag tycker alla borde göra det! Så, bara gör't! Sluta tänka!

Nu massa planering och tänkande (ibland måste man tänka ;) ) inför morgondagen!

Stay tuned,

söndagar, inte längre så tråkiga

känns inte som söndag, känns dock litegrann att familjen där hemma sitter och myser framför film och med pizza idag! MEN jag får ju faktiskt göra en hel del annat ;)

idag är det ut i trafiken som gäller! den riktiga trafiken, inte bara här i North Baddelsey.

Känner mig piggare hela tiden men jäkla hals, den gör ont!

Det känns verkligen som att det kommer kunna bli en helt underbar tid här! Så fort jag lärt mig allt, vi lärt känna varandra i familjen och allt flyter på så kommer allt bli toppen!

Även om England inte är långt från Sverige är det mycket som är så ANNORLUNDA.

Jag har fått ett engelsk simkort/nummer MEN det går ju inte att fylla på den ?! Ringer ju mycket billigare med den till Sverige men får hitta ngt sätt att ladda det.

Love and rockets,

mitt liv i england

hej allesammans!

medans jag kommer ihåg det, kan någon föreslå någon bra sida där du kan göra om headers? gör ju helst i photoshop, men har ju inte det längre..

jo, england då, kom hit i torsdags, helt onödigt att oroa mig för resan, det gick ju som på räls, allt flöt på och jag hittade allt jag letade efter. åkte buss från heathrow till southampton, och det är lite skillnad på att åka buss här som i sverige! har du någonsin åkt buss i svergie där busschauffören ställer sig upp och presenterar sig och välkomnar alla, vilken stad man är i och även nästa stad vi stannar i? UNDER VARJE STOPP! det kallar jag service.
typiskt mig är det ju också att bli sjuk när jag ska resa, det känner ni väl till vid det här laget? och varför inte bli dundersjuk denna resa också?!?! uuh, vad trött jag är på min tajming!

idag har jag varit och kört i vänstertrafik, ALLT är ju tvärtom. manuell låda på det, varje gång jag skulle växla rörde jag i dörren, för att sen fatta att det var fel hand! det ända som är rätt är pedalerna! tur är ju det! till och med vindrutetorkarna går fel håll :D, haha. vi körde runt i byn här, jag vågade mig inte ut på de stora vägarna än. är jätteorolig för att köra där ute, och HUR ska jag minnas vägarna? imorgon ska vi ut och köra igen, förhoppningsvis vågar jag då!

någon helg ska jag ta mig till winchester, gud vilken mysig stad det verkade vara, bara genom bussfönstrerna. sådär som på film, allt var så gammalt.
det är så mkt jag vill se och göra, så ligger jag här sjuk!

men till veckan är jag nog frisk, kan jag så ska jag ta mig till LA Fitness och använda mitt 3dagars-testkort. Det är giltigt måndag till onsdag, då ska jag träna som attan! Och springa snabbt därifrån på ondag, så jag slipper övertalan om att skriva på ngt på en gång! Har ju lixom inte dom pengarna NU.

Det är så mycket nytt, så kan itne säga något om något egentligen. Allt måste få lägga sig och jag vill lära mig allt som jag ska jobba med. Sen är jag nog lugnare. Men känns som jag kommer kunna trivas som fisken i vattnet iaf :)


var tvungen att fota genom fönstret i winchester, blev förälskad i staden på en gång!

love and rockets,