låg ansvarsnivå

hej allesammans.

måste bara få slänga ur mig hur låg ansvarsnivån är i detta samhälle.

i måndags när jag la och titta på tv kände jag hur luften långsamt ändrade lukt, jag la kvar ett tag och tänkte inte mer på det förän det verkligen började lukta BRÄNT. jag i panik flyger upp ur sängen, öppnar dörren och ja, där ute i trappen är det rök och en ofantlig lukt. jag såg folk som började gå ner i trapporna och jag drog på mig skorna som ett darrande asplöv och tänkte nu är allt borta snart. så långt hann mina tankar gå på några sekunder. nåväl, när jag väl kommer ner står det lite folk utanför, mest barn, och jag frågar om någon ringt brandkåren och ja, det hade dom.
det tog inte många minuter innan en AMBULANS kommer till platsen, och de där ansvarsfulla (?) ambulansmännen, ja en kom ju bara ut ur bilen, ställer sig bara och säger "det var inget va", haha. eh, ursäkta skojar du? nej, vi hara bara så lite att göra på dagarna.....

efter mycket om och men går han in i huset, börjar hosta, frågar var det brann och går ut igen.
ja, branden var ju släckt så vad ska dom göra? vad gjorde dom? jo dom åkte. bara sådär.

det hela visade sig att det var barn i trappuppgången som lekt med eld i källaren och det hela började brinna. dom går till sina föräldrar som slänger vatten en våning uppifrån och lyckas få släckt den. vad gör dom sen? jo, varför inte gömma sig i sin lägenhet och hoppas ingen märker något? , det var en toppenidé för dom säkert för det var vad dom gjorde. bara det att hela huset märkte, ända upp till femte våningen vet jag att röken befann sig. vad det var som brann vet bara barnen som lekte, om det är giftig rök det vet ingen.
ingen kommer heller få veta detta heller, eftersom INGEN BRANDBIL dök upp heller !

jag tycker det är skrämmande hur låg ansvarsnivån är hos både föräldrar och samhället.
vad händer nästa gång då branden sprider sig?

skärpning föräldrar och brandmän! såhär få det inte gå till!
ni föräldrar har föregått med ett så lågt exempel att ni borde straffas och ni på brandkåren har gjort ett sådant tjänstefel att ni inte borde få behålla tjänsten!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback