den sjuttonde juli



hej allesammans,
det vart en härlig eftermiddag med kinamat och hyrfilm efter en något seg stängning, men jag tar på mig det ! kan man inte ens räkna på MINIRÄKNARE är det illa, haha. men efter mycket om och men lämnade även vi butiken.

nu väntar vi på att klockan ska bli tio då vi ska se en skräckis på femman, handen som gungade vaggan eller något sådant?!. har sett den förut iof men minns typ inget.

imorgon är dt jobb igen, (då ska jag ränka rätt), sen är jag ledig två dagar :). hoppas på sol då, för jag vill sola och bada =). på måndag ska jag försöka få med emma och sandra och på tisdag ska jag och sara bada i sörping :).

läängtar.

vi hörs ;P.

puss o kram,


den sextonde juli



hej allesammans.

äntligen dator igen :D, en dag utan dator, hur ska man klara dt längre än så? som tur var fick jag igång internet på mobilen. tror jag börjar bli beroende?!.

skön vecka, har badat och äntligen fixat klart för aupairen, bara väntar på papper från olika håll nu. sverige är ett pappersland! och inte har vi nog med skrivare så folk kan skriva ut enkla papper på plats. nej nej det ska väntas två veckor för det ska ju skickas runt halva landet! måste fasiken bli dyrare det tycker jag.

orkar inte blogga så mycket nu, ska jobba hela helgen så det blir lite kortinlägg ;).

puss o kraaam,


den tolfte juli



hej allesammans.

denna dag bara flöt iväg, så jäkla skönt! det gick så fort så jag fattar knappt vad jag har gjort. hoppas imorgon går lika fort :D.

idag har jag varit alldeles varm ända sen jag vaknade tills efter jag duchade vid åtta på kvällen. det är varmt sverige!

försökte ringa om hälsoundersökning idag men hann ju inte sitta kvar i telefonen så länge, började ju jobba och inget sa dom om hur lång telefonkön var heller. så får ge det ett nytt försök imorgon. vill så gärna bli klar med au pairen nu.


har tänkt på en sak, när man söker jobb vill alla ha ett cv. men ärligt talat, hur mycket säger ett CV om en person? absolut ingenting. det berättar vad personen i fråga gjort förut. säg då att personen haft otur, har inte haft något jobb, har inte haft möjlighet att skapa några erfarenheter. detta kan lika gärna vara världens mest begåvade person.
visst kan det vara viktigt att visa vad man gjort förut, men något som borde vara lika efterfrågat som CV borde vara ett personligt brev. där lär du känna personen bättre, vad han eller hon vill och kan. inte vad den gjort förut.
blir jag en dag en egen företagare kommer jag vilja ha personligt brev, inte cv.
alla borde ha samma chans att få jobb, inte beronde på kvalificerade jobb innan det aktuella jobbet. en person utan erfarenhet kan ha lika mycket kapacitet att klara ett jobb som en som jobbat 20 år inom olika branscher. för verkligheten säger att han med erfarenheten får jobbet, inte han utan.
that's it.

ska börja tagga ner nu så jag får sova gott inatt:)

puss o kram,


den elfte juni



hej allesammans.

är tillbaka efter en tur till sthlm och det har varit väldigt trevligt.
på fredagen hade jag ju som ni vet planerat att shoppa men det började inget bra. började med att köpa skor till carro sen handlade jimmy på dressman med presentkortet han fick av mig. efter en timma gick jag fortfarande utan påsar. vad är det med det där att aldrig hitta något när man SKA shoppa? i alla fall gick vi sen till gina tricot och jag bara bestämde mig för att hitta något så det gjorde jag.
sen avslutade vi turen då diana och tero mötte oss och vi åt på ett mongoliskt ställe på sveavägen.
mötte även upp några finska släktingar som åt med oss också =) .

då carro skulle åka tidigt på lördagen vart det en lugn kväll, vilket dock var skönt. (tror jag börjar bli gammal?!).
kan ju inte säga att man var helt lugn när vi släppte våran lilltjej iväg själv sådär. men vill ju självklart inte visa något, den delen sköter mamma bra ;O). nej, men tror jag fick all nervositet inför resan av carro för hon var ju coollugn. rackarns, hur ska det gå när JAG står inför avresa ? puh, släpper det just nu.
 efter vi väl släppt av carro sen åkte vi till långholmen och badade, och kors i taket, jag ska har släppt på min rädsla för vatten för vem var som en fisk, jo JAG !

sen åkte vi tillbaka till örby där juha då har lägenhet, vi gjorde oss i ordning och åkte på kvällen igen till stan och åt på al forno på drottninggatan. sedan vart det åter igen en lugn kväll men några cider bara =) .

idag har vi badat igen, vi skulle till smedsbadet?, mittemot långholmen iaf, men orkade inte gå så långt så vi stannade halvvägs vid en solplätt men badmöjlighet. vi åkte till högdalen och handlade lite för att jag skulle få testa quashqaien, (stavning?!), sedan grillade vi när vi kom hem sedan gick vårat tåg vid sju.

vi hade lite tur i oturen idag:
1. tåget hade ingen signal mellan södertälje och kolmården så alla som skulle mot kolmården fick byta till buss i södertälje, men VI som skulle till norrköping satt kvar och åkte genom katrineholm istället och var framme en halv timma tidigare :D.
2. vi missade 113 vid resecentrum men men hann med trean upp till stan och precis när vi kliver av spårvagnen kommer samma 113 som vi kunde fortsätta framåt på.

skönt med lite tur då och då.

mitt öra har skadats! jag och jimmy "busade" på stranden , han kittlade mig och jag slog öran i hans knä och nu har jag stor bula och är jätte öm. och jag vet att det är typiskt mig att skada mig!

nu ska jag strax se andra halvlek i vm finalen.

jobb imorgon igen, back to normal. kändes skönt med ett avbrott :) .

puss o kram,


den nionde juli



hej allesammans.

nu börjar det dra ihop sig för sthlm, känns underbart. ska shoppa massor, det är så länge sen !
jag tänkte på det förut, när jag gick i gymnasiet shoppade jag varje gång studiebidraget kom, förstår inte hur jag kunde klara mig på 1000kr ?

sist jag shoppade nu är i julas, på mellandagsrean och då köpte jag två tröjar. sen har man ju köpt en sak då och då när man hittat något snyggt men verkligen shoppat är som sagt senast i julas. kändes dock mest som jag och jimmy var påshållare för syrran då. haha.

nu ska JAG shoppa ! :D

blir en snabbt och egoistiskt inlägg det här. väntar på att klockan ska bli lite mer men vågar inte sitta vid datorn heller för då kommer jag säkert missa tåget!

på tal om trollen så ringde syrran precis så ska avsluta mitt impulsinlägg och ringa upp henne.



puss o kram,
trevlig helg !


den åttonde juli



hej allesammans.

äntligen är det fredag imorgon, och vi är på väg mot sthlm (ja, strax då..imorgon).

började packa förut men hatar att packa för korta resor. man vet aldrig någonsin var man ska ha på sig. man vet inte vad vädret blir, man vet inte vad man ska göra eller vad man känner för just då.
ångest, så bestämde mig för att ge upp hela packgrejen och köpa nya kläder i sthlm.

det känns underbart att vara ledig tre dagar nu och hoppas bara på dt underbara vädret som varit under hela veckan. skulle vara skönt att svettas i bikini och inte jeans och jyskskjorta :D. haha.

imorgon ska jag ringa och boka läkartid för hälsounderskötning inför au pair resan. får gå och kopiera pass och körkort när jag kommer hem och lägga på lådan. sedan vänta på referens från rosi o markus. även ta mig förbi catta o co för nya papper där. för mycket saker på fort kort tid ! panik! men det är prio ett nu.
längtar tills jag åker fast nu är det ju verkligen på riktigt och det skrämmer mig lite faktiskt. allt har varit en dröm men nu ska allt i detalj förberedas. man känner att dt är på gång.

nu ska jag äta underbara jordgubbar och sedan sova så småningom.

börjar få tycke för det här med bloggandet igen, så hoppas på stöd från er alla också :). 



puss o kram,


den sjunde juli

hej allesammans.

idag har jag hunnit med en hel del, var på p-möte till elva, sen snabbt hem och tvätta och direkt efter det åkte jag till pappa och hämtade en säng. pappa följde med mig hem, sedan kom jimmy och jag körde honom till sin mamma och sedan pappa hem. sen var det bara snabbt till jobbet igen för att jobba till sju.
dagen har gått extremt fort, och känns skönt att jag hunnit med en del.
dock lite ångest för att jag inte hunnit fixa mer till au pairen som jag igår vart antagen till ;).
ska ringa och boka läkartid imorgon och kanske kan låna kopiatorn på jobbet för att kopiera pass och körkort.

är glad att jag fick vara ledig på fredag så vi kan åka till sthlm tidigt, ska träffa mamma och carro =)
spännande för carro som åker till england på lördag. är avundsjuk på hennes fria liv, ledig i värmen.
men skulle dock inte vilja vara arbetslös heller.

förresten, tack alla ni som läser min blogg :D. ger motivation att fortsätta skriva.
sitter på jimmys nyköpta laptop just nu så har inga nya bilder så jag känner att det inte blir så spännande och inbjudande inlägg men det får gå. skulle jag haft tiden till det skulle jag göra varje inlägg unikt och verkligen satsat. men some day, maybe ;).

har blivit enormt sugen på att köpa mig en laptop jag med. ska ta reda på alla uppgifter om min stationära dator och försöka sälja hela paketet. återkommer med det =)

nu ska jag fortsätta se tyskland-spanien och sedan sova.
jobb 10-19 imorgon igen ;).


puss o kram,

den sjätte juli

hej allesammans.

sitter och väntar på att sts ska ringa för telefonintervju.
är så nervös så att jag skakar, hur ska detta gå?!
känner mig dock peppad, men när allt närmar sig börjar jag tänka på allt man ska packa, allt som ska ordnas före och massa saker tar över min hjärna !
känner mig nervös, men det ska nog gå bra? pepp, pepp!

idag är jag ledig, självklart är det inte lika fint väder då så att jag och sandra kan sola men vi får ta en sväng på stan istället. ska köpa skor till syrran så slipper jag det tjatet ;).
måste lägga in att jag är så stolt över henne, checka in hennes blogg
http://misskronqvist.blogg.se så förstår ni =) .

gaah, kan inte sts ringa nu? blir galen.
skriver mer när jag vet mer ;).

puss o kram,