Isle Of Wight

Dålig uppdatering igen.. Sorry.

I lördags satte jag och Allie oss på Red Funnel (färja) över till East Cowes på Isle Of Wight. Därifrån tog vi bussen mot Shanklin med byte i Newport. Ooh, så härlig ö! Där hade jag kunnat bo! Men vi hade otur med vädret, det blåste kalla vindar men inget regn under första dagen iaf, det regnade lite på hemfärden men det gjorde inget.

En sak vi hade sett fram emot enormt var frukosten, vi ville ha riktig engelsk frukost. Så, vi kommer till frukostsalen, får välja bland en del saker och men bara EN sak, så okej, vi valde toast och in kommer 5 skivor torra, kalla toastskivor. Jag tog en tugga av jordens mest segaste bröd och lämnade salen förbannad. Riktigt dåligt!

Jag har varit ledig igår och idag, igår grillade vi hos Allie och idag ligger jag i sängen och mår pissdåligt igen. Hostar, mår illa och huvudet sprängs nästan. Det är 30 dagar kvar tills mamma och Juha kommer, oj vad jag längtar!
Jag vill bara hem när jag mår såhär.. Är riktigt trött på det nu!!!


Stay tuned,




Snart fredag!

Huh vad veckorna går fort nu! Men på något vis känns det samtidigt som att de kryper fram.
Blandade känslor, som med allt nu egentligen.

Aaargh, vad jag längtar hem nu! Speciellt efter värmen som södra Sverige verkar ha! Här blåser det iskalla vindar fortfarande.. Får hoppas på bättre väder i helgen när jag och Allie åker till Shanklin, Isle if wight. Vi har bokat ett underbart hotell och idag fick jag bekräftelsen på post (nej, dom använder inte mail). Konstigt! Båtbiljetterna var jag också och bokade idag så allt är fixat! Snäll personal på hotellet som även skickade med en beskrivning på vad vi ska gå när vi kommer fram till Shanklin.
Det första vi gör är att leta upp en affär och köper lite alkohol, imorgon ska det inhandlas nya kläder, allt ska bli toppen!

Jag har precis hämtat Mia från skolan, hon har blivit sjuk så ingen simning idag. Har skickat mess till Jeff och frågat hur vi gör med Lana eftersom hon måste hämtas men har inte fått svar än så bara vänta och se..Får väl kanske ta Mia i bilen och åka och hämta henne helt enkelt. Men det är inte dags än så än är det lugnt.

Efter att jag köpt mitt favoritkaffe i stan förut kände jag mig också väldigt dålig helt plötsligt så åkte hem och vilade men efter lunchen kände jag mig bättre igen så använde löpbandet för motion idag för vädret är kasst. Men känner mig febrig och hängig jag med.. Måtte inte bli sjuk till helgen!

Imorgon är det slutprov i engelska som gäller.. hur det är går, firande eller tröstande så är det shopping efter det! :)

Om exakt fem veckor kommer mamma och Juha, gissa om jag längtar?!?! Uuunderbart!
Har sökt massvis med jobb i Gävle denna vecka, be till gudarna att jag får ett! Vill så gärna göra ALLT för systeryster men utan jobb är det svårt! Men känner mig positiv kring flytten så det löser sig nog!

Stay tuned,

Uttråkad till max.

Nästa vecka åker Jeff ut på havet igen och det betyder att jag har bilen VARJE DAG! WIIHOOO.
Betyder dock också mer jobb men det är heeelt lugnt, kan åtminstone göra något på dagarna.

Har gjort den sista kursen på engelskan nu, så gör kanske sluttestet på fredag.. får se!

Igår bokade jag hotell till Isle Of Wight, det blir Shanklin ändå, bussen tar en timma efter att vi kommer till East Cowes med båten. Riktigt NICE hotell!

http://holdsworthhotels.co.uk/the-ocean-view-hotel/

Have a look ;)

Whaaaat tooo dooooooo ?

Stay tuned,

WE WILL ROCK YOU

Jag var i extas när vi lämnade Mayflower Theatre igår, oj vilken show det var!
Alla Queen-låtar, som jag har pappa att tacka för att jag känner till dom väl, var med, en av de sista var ju såklart We will rock you, tyckte dock dom kunde göra den lite mer spännande men det var bra iaf!

-"Sorry I talk about me so much, it's just so awful lot to talk about".
En av replikerna som satt klockrent och som höll mig road ett bra tag!

Innan musikalen satt vi på ett underbart ställe och drack en Kopparbergs och efteråt gick vi till stan och åt middag, kycklingwrap, otroligt gott! Sen gick vi runt på några ställen för drinkar :)
Synd att det blåste så otroligt kallt bara! Till slut fick vi för oss att promenera till shirley där hon bor och jag skulle ta bussen hem, så sent igår kväll började vi promenera.. Förutom att jag hade sämsta promenadskorna var det skönt med en promenad!


Idag tar jag med mig Allie till Stockbridge för att äta scones, vilket hon aldrig provat förut! Sen får vi väl se vad som händer.. Blir nog ganska lugnt idag skulle jag tro. Var så otroligt trött imorse när jag vaknade men med två barn i huset är det bara att glömma att sova vidare. Typiskt, jag som var så härligt trött...











Stay tuned,


3 juli

Den tredje juli flyttar jag hem till Sverige igen, oj vad det ska bli skönt!
Jag är superlycklig att jag testade det här och det har varit en otrolig upplevelse men med min vana för "tur" följde den mig inte denna gången heller. Efter ett antal saker har jag bestämt mig för att åka hem! Kanske efter min hemkonst kan jag skriva om vad.
ÄNDOCK har jag haft hittils i drygt tre månader fått testa ett helt annat liv och andra upplevelser! Och det är jag superglad över!

Nu börjar jag dock sakna Sverige och min familj, men det är bara sex veckor kvar! Mamma har bokat en liten semester i Stockholm när jag kommer hem, sen ska jag jobba ett par veckor innan jag åker till pappa! Efter det blir det TOK-sökning på jobb o lägenhet om jag inte lyckats få det än då. Ser ut som jag blir Gävle-bo! Men vad gör man inte för sin syster! Blir skönt att börja om! Så juli-augusti blir det lite smått stressigt, hah.

Idag ska jag o Allie på musikalen We will rock you, efter det testa ett ställe vid "Ocean Village", ta en drink med en underbart vacker utsikt över hamnen och havet! Vi ska även boka hotell till Isle Of Wight nästa helg! Sen blir det nog några fler drinkar i aftonen.. :)

Superdag kommer det bli! Hostan som är tillbaka (undrade just om den gick långt denna gång) får följa med mig på äventyren!

Stay tuned,


GE MIG STYRKA

Ge mig styrka till att göra det här! Säger dock inte vad förän det är gjort MEN ge mig gärna ett litet pepp-talk om att vara STARK! :)

Vad har jag gjrot de senaste dagarna då? Jo, jag har tränat basket som en galning, 3 dagar i rad! Gissa om det känns i armarna? Jo tack! Utöver det här har jag powerwalkat och gjort styrkeövningar, jag har hållt igång ordentligt! Syftet: Snart bikinitajm och hålla fokuseringen på det som är värt hålla fokuseringen på vilket är det positiva!

Idag var jag med Allie, jag besökte även biblioteket eftersom min engelskakurs strular hemifrån. Men där funkade den naturligtvis, men funkar den inte hemma kan jag hoppa över den kursen sa han. Tydligen är den rätt liten och inget jag verkligen behöver för sluttestet som närmar sig! Känns rätt meningslöst, de senaste åren har jag varit KASS på slutprov även om kurserna gått superbra. Men något certifikat skulle väl vara härligt att ha. Om inte annat för framtida jobbsök.

På tal om jobbsök.. har kollat lite var jag ska söka när jag är tillbaka i Sverige. Vill bara veta NU vilken stad vi talar om jag och min syster.. har även kollat lägenheter lite här o var! Så jäkla PEPP på att bo med min syster, främst för att skapa en miljö för henne som hon är VÄRD. Nu är jag förbannat less på hennes otur att hamna bland omogna människor. Nu är det vi två mot världen! <3

Avslutar inlägget med det sagt..
God natt
Stay tuned,

    LOVE YOU!


Lite text också kanske.

Hello mates!

Som ni förstår besökte jag London i söndags och om den staden blåste bort alla moln och skaffade lite strandstränder skulle det vara jordens bästa plats! Jag älskar staden! Men typiskt London nog så var det molnigt och kallt även denna dag (hade nog extremt tur sist jag var där) men nog åkte vi på en liten båttripp iallafall! Jag är superdålig på att gissa antalet aupairer som var med men över 100 stycken var vi iallafall. Tråkigt nog var alla från London-området. Vi som åkte härifrån (jag, Allie o Clara) verkar vara ganska ensamna här nere.. Men det hade jag även väntat mig. Även att den tyska och franska gruppen av aupairer skulle dominera.

Båtturen tog oss till ön Greenwich vilket vad fantastiskt, vi besökte den populära marknaden, åt medelhavsmat och brasilianska donuts från marknaden. Vi hade några timmar på oss på ön så vi strosade omkring, köpte huvtröjor, varsinn med LONDON tryckt på framsidan. Superskön och snygg!
En sak jag dock lärt mig nu är att alltid kolla upp stället på internet innan man besöker ett nytt ställe, just för att ta reda på vad som är värt att se. Tydligen missade vi Royal Greenwich Observatory, observatoriumet som namngav tidsangivelsen GMT (Greenwich Mean Time).

Det är bara så irriterande att missa saker när man har all chans i världen att se och uppleva saker! Men nu har jag lärt mig! :) Det handlar inte längre om att "ha varit på ett ställe". Tror jag börjar bli vuxen :)

Men saker jag FAKTISKT såg var bland annat Tower Bridge, Big Ben & Houses of Parlaments, Millenuim Dobe, Westminster Abbey och besökte Greenwich vilket jag aldrig gjort förut!

Nu är jag trött igen, den här tröttheten skrämmer mig lite för såhär trött en längre period är det länge sen jag var. Om jag nånsin varit det.

Stay tuned,


London-bilder




















Jag fullständigt avskyr bloggens uppladdningssätt av bilder, det tar ju en evighet!
Men tålamodet räckte till dessa bilder :)

Stay tuned,


LONDON



FLER BILDER IMORGON :)


tråkiga fredagar.



Fredagar brukade vara bästa dagen, nu toppar den nästan söndagar.
Varför? Jo för att jag är ledig men utan bil och möjligheterna till äventyr i North Baddelsey är begrensade.
Om en timma kommer värdmamman hem och då brassar jag till stan för att träffa Allie och äta något. Hungerkänslan kommer sakta men säkert.

Idag har jag fördrivit tiden vid datorn för att göra engelskakurser, nu ruschar jag igenom allt för att få det gjort! Målet är att vara klar med hela slutprovet i slutet av maj! Gick förvånandsvärt bra idag, trots att jag var på väg att ge upp flera gånger då det hela tog mig över fyra timmar..suck. Men nu är det gjort och bara vänta att läraren öppnar nästa kurs på måndag. Efter det gjorde jag mig iordning i tron att jag skulle in till stan men icke, värdmamman hade bilen idag (?), så bara vänta..Som grädde på moset skulle hon dessutom bli sen. Så jag tog min basketboll och gick till planen.
Alltid är det ett gäng småkillar som tittar, och de små liven är ju aldrig rädda för att kommentera. Den häftigaste eller kanske konstigaste kommentaren jag fått var "Nice ass", killen var inte mer än 10!

Idag sov jag till 10.00 eller något sådant, men då somnade jag ju inte förän vid 3 inatt, var så skönt trött igår men ändå kunde jag inte sova..

Imorgon åker jag till Allie och spenderar natten där för att på söndagmorgon åka till London på den efterlängtade kryssningen. Ååh vad jag längtar till alla våra helger nu!

Stay tuned,



Tatueringssugen!

Ohja, tatueringssugen till max! Frågan är om det ska placeras i svanken eller nacken denna gång, vad tycker du?

Har ingen färdig tatuering än, väldigt svårt att bestämma sig. Jag vet att jag vill ha en kort text, något enkelt men meningsfullt så jobbar på det.

Min konstanta nya hobby är att promenera, sparar mina pengar till London nu så vill inte åka till stan eller liknande för jag har en tendens att hitta något jag verkligen vill ha. Var försvann disiplinen? Diciplinen? Stavas?
Ska bli riiiktiiigt roligt ihelg! WOHO! Tänker bara på helgerna nu för att hålla motivationen igång.

Jag har nyss varit på powerwalk igen och tänkte göra lite gröt till lunch snart, jag har blivit extremt nyttig också. Och för en gångs skull under en längre period och det funkar hur bra som helst. Antar att jag är leds på att vara arg på mig själv varje sommar för att inte trivas i bikini så i år gör vi genombrottet! Vi gör något åt det innan så kan jag må bra i sommar :). För mig handlar det inte längre om att vara smal, utan att trivas! Efter så många år av sjuka tankar har jag kommit till insikt, det handlar faktiskt om hälsa också. Igår hittade jag bilder från sommaren -07, ungefär 15 kilo mindre än idag. Nej, det är inte hälsosamt!

Jag har suttit och skissat lite inspiration till tatueringen,
säg vad ni tycker!! Och för en gångs skull, överraska mig och klicka på Kommentera! :)





Stay tuned,

Härliga söndag.

Ja, visst är det inte ofta man säger det?
Men jag har haft en underbar söndag, nog den bästa söndagen i mitt liv. Ärligt.

Imorse åkte jag till Stockbridge och eftersom jag var ett par timmar tidig gick jag först en liten promenad genom den lilla byn för att sedan sätta mig på ett typiskt engelskt café med engelskt te och en bok av Henning Mankell. Kan det bli bättre? En underbar start på dagen och avslut på veckan. Sedan mötte jag Stine och vi åt frunch eller vad man ska kalla det. Det var för sent för frukost och lite för tidigt för lunch, åt iaf scones medan vi diskuterade framtiden då hon åker hem imorgon.
Jag har varit riktigt engelsk idag :)

På eftermiddagen åkte jag hem för att prata med pappa och mamma på skype för att sedan åka vidare för att hämta Allie och åka till PizzaHut, vi valde den restaurangen just för deras uteservering. Just typiskt.. för den var ju inte öppen! Varför ha en underbar uteservering när man ändå inte har den öppen? ...
Vi åt där iallafall och som vanligt var det väldigt gott!

Nu är jag tillbaka hos värdfamiljen och ska ta en dusch och lägga mig, är sååååå trött. Men sådär alldeles underbart trött!





Stay tuned,

Marwell Zoological Park

Jag vet att alla säger Zoo men Zoological låter mycket häftigare!

Jag har haft en underbar dag på zoot, det duggade lite i ungefär 3 minuter sen sken solen igen och det har varit +20 grader hela dagen! Underbart!
Vi har sett massa olika djur, några jag aldrig sett förut, till exempel en jätteful gris. Ska göra ett nytt försök med resedagbokens bildsida, har inte direkt uppdaterat den.. Det tar sådan tid att ladda upp alla bilder här!

Vi gick och gick och gick och gick sen satte vi oss på ett TÅG, haha, sådant där som åker runt med masa barn i, men vi är ju lite barnsliga ibland! Vi spenderade 4 timmar där, även om det inte är allt för stort zoo. I det hela var det en underbar dag!
Efter åkte vi till KFC och åt lite snabbt för att sedan ta ytterligare en promenad i common och inte nog med det! Jag började dagen med en joggingrunda! Idag har jag allt hållt igång.

Imorgon åker jag till Stockbridge och tar farväl av Stine över en frukost sen ser jag fram emot Skypesamtal med både mamma och pappa. Sedan tänkte jag och Allie äta på restaurang och hoppas på fint väder för vi vill sitta ute :).
Sen är även denna helg över men vi taggar inför London nästa helg!

Nu är jag trött och jag ska upp tidigt imorgon så några One Tree Hill-avsnitt sen sova!

Stay tuned,


BASKET

Oooohja, basket är underbar träning! Vi körde hårt en timma och efter det var vi båda helt slut! Men så kul!
Och jaa jag vet att jag kastar med BÅDA händerna, och det är på grund av armskadan, jag kan inte sträcka högerarm som man ska egentligen! Så jag är inte SÄMST :D

Nu har jag ätit jordgubbar och gröt till lunch, bra lunch efter träning :).

Var även och solade idag, riktigt skönt :).
Efter träningen satt vi och planerade några helger framöver, fyra helger är planerade :), sen får vi bara hoppas att vädret är med oss :).

Nå nå, snart hämta Mia, iväg på simlektion, hämta Lana och hem!
Stay tuned,




shopping.

Jag har spenderat hela dagen fram till nu inne i stan med Allie, köpte en mysdräkt på HM för £12, tummen upp!
Vi drack massa kaffe och hade härliga pratstunder.
Vi köpte även en basketboll så nu ska vi bli proffs!
Eller inte kanske, men vi ska börja spela flera gånger i veckan, roligt och bra sätt att motionera! Vi ska försöka få ihop ett gäng :)
Vi börjar imorgon klockan 9.30! YEY!
Ganska less på mina promenader nu ändå..

Idag bokade vi bussbiljetterna inför nästa helgs Londonresa, det ska bli awesoomeeeee, längtar ihjäl mig!

Sen har vi även fler planer på Londonresor så det kommer bli great!

Hostan dödar mig nästan dock, men nu lever jag livet! Om det så ska ta död på mig, vilket det känns som ibland ^^. Äh, skitsamma.

Stay tuned.,


common, igen.

Det har blivit ett återkommande aktivitet att besöka common, men den parken är ju så stor så det finns alltid något att göra, för alla åldrar! Igår hade vi lekstund i lekparken, picnic, promenader, fotbolsspel och Mia fick åka en karusell :). Allie var där och hjälpte/umgicks :).

Frances sa till mig innan vi åkte att jag borde inte låta Lana åka karusell för hon får tydligen ett raseriutbrott när hon måste gå av den så jag följde hennes råd för hennes ilska är inte att leka med. Dock slapp jag ju inte undan utbrottet iaf när lilla Lana ville bada med barnankorna i sjön, elaka jag lät ju inte henne göra det. Puh, inte lätt att förklara sådant för en 2-åring!

Varje morgon jag vaknar känns det som jag vaknar med nya (ytterligare) symptom, jag vet att det inte är hälsosamt att leva i en miljö du är allergisk emot en längre period, symptom kan bli kroniska osv. Värst är helt klart hostan, sen allt kliande i ansiktet, näsan som rinner, igår vaknade jag med stel nacke som bara blir värre och söker sig ner i ryggen. Idag vaknade jag och darrade som ett asplöv, hela kroppen smärtade och frös som om jag befann mig i -20 grader.
Tyvärr inser jag att jag med hundra procent säkerhet kommer att behöva förkorta min aupair tid... :(

Stay tuned,



FUN FAIR

HALLOJ!

Blev en dag på tivoli och lite guidning i Southampton med 3 tjejer+mig, så fyra tjejer från 3 olika nationaliteter! Sverige, Danmark och Tjeckien. Härlig blandning :)

Jag hade en utmärkt dag med dessa tjejer :), var sååå härligt att prata svenska men såklart mycket på engelska också för Allies skull:)

Är så trött o hungrig nu så skriver mer imorgon:).

Stay tuned,




BILDBOMB.

PORTSMOUTH BEACH 30/4-2011